Υλικά

  • Μανιτάρια Κολινδρού πλευρώτους 500 γρ.
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 6 χρωματιστές πιπεριές (κίτρινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1⁄2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κιλά τομάτες ώριμες
  • δενδρολίβανο ματσάκι
  • 1⁄2 κ. γ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2/3 φλ. λάδι
  • 1 κ. γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με 1/3 του φλιτζανιού λάδι για να ροδίσει και από τις δύοπλευρές. Σβήνουμε

με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σε μια άλλη κατσαρόλα (αρκετά βαθιά) ρίχνουμε 1/3 του φλιτζανιού λάδι και βάζουμε τα κρεμμύδια (σε φέτες χοντρές). Τα σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις πιπεριές σε ροδέλες. Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια. Σε μια γάστρα βάζουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κρέας προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και δενδρολίβανο. Ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (150οC) για 4­5 ώρες (ποικίλλει ανάλογα το φούρνο).

Καλή σας απόλαυση!

credit toΑρχική

Προηγούμενο άρθροPancakes Γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΑγαπημένο γλυκό με 4 υλικά !!!!