Μανιταροκεφτέδες με κιμά

Υλικά

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο (χωρίς λίπος)
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
100 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγη ρίγανη
1 σφηνάκι ούζο προαιρετικά
αλεύρι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους εντελώς.
Ζυμώνετε καλά σε μια λεκάνη τον κιμά και προσθέτετε το μείγμα με τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το τυρί.
Ρίχνετε κατόπιν τα αυγά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
Πλάθετε τους κεφτέδες και τους αλευρώνετε. Τους τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι και τους τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Σερβίρετε το φαγητό με πράσινη σαλάτα.

Προηγούμενο άρθροΑλμυρό κέικ – (με τυρί και βότανα) (με φέτα και μοτσαρέλα)
Επόμενο άρθροΓαλακτουμπερακάκια της Μαρίας (Video)