Μανιταρόπιτες στο τηγάνι

Συστατικά

4 φλιτζάνια άσπρο αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
μισή κουταλιά αλάτι

γέμιση μπορεί να είναι:
κιμας, μανιτάρια, κοτόπουλο, τυρί ή ανάμειξη αυτών (εγώ έβαλα μανιτάρια με μυρωδικά)

Παρασκευή

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να πάρει μια βράση, προσθέτοντας το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε γρήγορα περίπου μισό φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το αυγό και το υπόλοιπο αλεύρι, χρησιμοποιώντας περισσότερο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή ζύμη και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει και να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε σκεπασμένο μπολ σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.


Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση παίρνοντας πολλές χούφτες φρέσκα μανιτάρια, κόβοντας τις άκρες και κόβοντας σε λεπτές φέτες και τηγανίζετε απαλά στο βούτυρο με την προσθήκη λίγο ψιλοκομμένου κρεμμυδιού. Όταν μαλακώσουν, αλατοπιπερώνετε, πιπέρι και μερικά ψιλοκομμένα μυρωδικά που αποτελούνται από μαϊντανό, κόλιανδρο και φύλλα σέλινου. Αφήστε να κρυώσει.

Για να φτιάξετε την πιτα , ανοιξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου στο μικρό σας δάχτυλο. Μετα ανοίξτε τη ζύμη σε ένα φύλλο, κόψτε κύκλους από την πίσω πλευρά ενός μικρού μπολ.
Τοποθετήστε μία πιτα και προσθέστε μια γενναία κουταλιά από τη γέμιση στη μέση.
Κλείνουμε την πιτα και πιέζουμε λίγο με ενα πηρούνι.

Όταν γεμίσετε όλες τις πιτες, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Να έχετε μια ωραία μέρα

Προηγούμενο άρθροΚέικ με πολτό λεμονιού /χωρίς ραφιναρισμένη ζάχαρη και αλεύρι
Επόμενο άρθροΕκμέκ Κανταΐφι…πολύ ζουμερό γλυκό με σιρόπι καραμέλας