Δείτε Επίσης: Μοσχομυριστά Μαραθοπιταράκια | Απίστευτα μαλακά τυροκουλουρα!

Μαραθόπιτες

Υλικά για το φύλλο

1 μεγάλο ποτήρι χλιαρό νερό
1 σφυνακι ρακί
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Το χυμό μισού λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι κοσκινισμένο όσο πάρει περίπου 500γρ

Υλικά για τη γέμιση
Μαραθα
Μπόλικα κρεμμυδάκια φρέσκα ( εξαρτάται από την ποσότητα του μάραθου)
Αλάτι και αρκετό πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζω σε κατσαρόλα τα μαραθα με νερό και λάδι, αλάτι και πιπέρι να μαλακώσουν αρκετά και προς το τέλος ρίχνω
και τα κρεμμυδάκια που θέλουν λίγη ώρα να ψηθούν. Τα βάζω σε τρυπητό όλο το βράδυ να στραγγίξουν για να μην
έχουν υγρά και μαλακώσει το φύλλο και την επόμενη μέρα φτιάχνω τις πίτες.
Ανακατεύουμε τα υλικά και φτιάχνουμε ζυμάρι όχι πολύ μαλακό, το χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο γεμίζουμε με τη γέμιση κλεινουμε σε μισοφεγγαρο και σφραγίζουμε πατώντας με πηρούνι και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε Επίσης: Μοσχομυριστά Μαραθοπιταράκια | Απίστευτα μαλακά τυροκουλουρα!

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: http://www.agioklima.gr/

Προηγούμενο άρθροΚέικ Καρότου με βελούδινη σαντιγί
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα ζουμερή