ΥΛIΚΑ

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 φύλλα μάραθου, κομμένα και τεμαχισμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 φύλλα κρούστας
  • Βούτυρο λιωμένο

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς c.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στη μέση. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε τα φύλλα μάραθου και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να μαραίνεται το μάραθο. Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε στην άκρη.

Κόψτε τα φύλλα ζύμης σε λωρίδες. Τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο για να μην στεγνώσουν. Βουτυρώστε κάθε λωρίδα με το λιωμένο βούτυρο, βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το γέμισμα στο ένα άκρο μιας λωρίδας και διπλώστε σε μια γωνία για να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο. Συνεχίστε να διπλώνετε τη ζύμη από τη μία πλευρά στην άλλη με τη μορφή ενός τριγώνου μέχρι να καλύψει ολόκληρη τη γέμιση. Προχωρήστε με αυτό το τρόπο μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλες.

Βάλτε κάθε τρίγωνο στη λαμαρίνα της κουζίνας, αφού έχετε στρώσει με λαδόκολλα και βουτυρώστε από πάνω το κάθε μαραθοπιτάκι. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ

Μαραθοπιτάκια έχετε δοκιμάσει; Ήρθε η στιγμή να γευτείτε αυτά τα μοσχομυριστά πιταράκιαμε φύλλο κρούστας και να σας γίνουν η αγαπημένη σας συνήθεια. Μια συνταγή που δεν θα σας απογοητεύσει. Απλή αλλά πεντανόστιμη. Θα τους ξετρελάνετε όλους!!

Συγκεκριμένα, το νησί της Ικαρίας είναι γνωστό για το λαχανικό και μπαίνει στην κουζίνα. Αυτή η συνταγή είναι μόνο ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να παρασκευαστεί.

Προηγούμενο άρθροΠιταράκια Χορτόπιτας
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμα Kουλουράκια με ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ…Κρητικά