Ζουμερό αρνί με τραγανή κρούστα σε μία τέλεια μαρινάδα

Υλικά

40 g ελαιόλαδου
80 g λαδιού
5-6 σκελίδες σκόρδου
15 γραμμάρια δεντρολίβανο
5 g φρέσκια μέντα (δυοσμο)
1 κουτ ριγανη
1 κουτ αλεσμένη μουστάρδα / μπορεί να αντικατασταθεί με μουστάρδα /
αλάτι – 5-6 g για κάθε κιλό κρέατος
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γιαούρτι αν θέλετε.

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ ρίχνω το ελαιόλαδο , σπορέλαιο, σκόρδο , ρίγανη και μουστάρδα , δυόσμο και δεντρολίβανο, αλάτι.

Χαράζω το κομμάτι απο το αρνί και το βάζω σε μία καθαρή σακούλα και αδειάζω μέσα την μαινάδα και το αλείφω παντού με το χέρι.


Σφραγίζω την σακούλα τυλίγοντας με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για όλο το βράδυ.


Βγάζω από την σακούλα και το βάζω στο ταψί μαζί με τις πατάτες, ρίχνω και ένα ποτήρι νερό και το σκεπάζω με λαδόκολλά και απο πάνω αλουμινόχαρτο.


Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το σκεύος. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλες 7 ώρες. Εναλλακτικά, βάζουμε τη θερμοκρασία στους 140° C και ψήνουμε το κρέας για περίπου 3 ώρες.
Βγάζω απο το φούρνο το ξεσκεπάζω και αλείφω με λάδι με ενα πινέλο και το βάζω πάλι στο φουρνο για 15 λεπτά στο γκριλ.


Αδειάζω τους χυμούς του σε μια κατσαρόλα και τους βάζω να βράσουν στην φωτιά.


Διαλύω 2-3 κουταλιές κορν φλαουρ σε λίγο νερό και το ρίχνω σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνέχεια να δέσει η σάλτσα

Σερβίρω στο πιάτο και ραντιζω με την σάλτσα.

Ετοιμοοοοοοοοοοο

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣε 30 λεπτά, μαλακά και νόστιμα κομμάτια κοτόπουλου με πουρέ χωρίς κρέμα
Επόμενο άρθροΦρέσκα φασολάκια στο φούρνο, με κοτόπουλο (χωρίς κοτόπουλο Νηστίσιμο)