Μαρμελάδα Καρπούζι

Υλικά

1 κιλο καρπουζι (περιπου 200 γραμμαρια θα ειναι το ασπρο απο τη φλουδα του)
300 γρ ζαχαρη
1/2 λεμονι
αρμπαροριζα ή βανιλια Προεραιτικά

Εκτέλεση

Για ενα κιλο καρπουζι κομμενο και ελαφρως στημενο(περιπου 200 γραμμαρια θα ειναι το ασπρο απο τη φλουδα του) θα χρειαστουμε: 300 γρ ζαχαρη και μισο λεμονι.Δεν χρειαζεται παραπανω ζαχαρη νομιζω, γιατι ετσι κι αλλιως ειναι γλυκο απο μονο του.

Ουτε ιση ποσοτητα καρπουζι-ζαχαρη οπως διαβαζω γιατι γινεται πολυ μαστιχωτο και δεν ξεκολλαει απο το κουταλι. Το βραζουμε με τη ζαχαρη σε μετρια φωτια στην αρχη για ενα τεταρτο.Μολις δουμε οτι μαλακωσαν τα κομματια μας ,κατεβαζουμε και πολτοποιουμε ελαφρως ειτε με ραβδομπλεντερ ειτε στο μουλτι.

Ξαναβαζουμε στη φωτια και περιμενουμε να σωθουν τα υγρα του, περιπου αλλο ενα τεταρτο.Να μην σας σφιξει πολυ.Στο μισαωρο δοκιμαστε το κολπο με το πιατακι και το διαχωρισμο.Ριχνετε το χυμο μισου περιπου μετριου λεμονιου, περιμενετε να παρει λιγο βραση και κατεβαζετε. Αποθηκευετε σε αποστειρωμενα βαζα.Αν θελετε βαζετε και αρμπαροριζα ή βανιλια κατα το βρασιμο για άρωμα.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Ρούλας Μραιμιώτου

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα τραγανά και αρωματικά βουτήματα καρύδας
Επόμενο άρθροΤαμπουλέ η σαλάτα του καλοκαιριού