Μελιτζάνα με σάλτσα κιμά και μπεσαμέλ τυλιγμένη σε φύλλο.

Συστατικά

6 μελιτζάνες ή οσα ρολά θέλετε να φτιάξετε Χρησιμοποίησα 6 μεγάλες μελιτζάνες
κομμένες στην μέσφ και κομμένες σε φέτες και έκανα 24 ρολά
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Ένα πακέτο φύλλο ζαχαροπλαστικής κομμένο σε μεγάλα τετράγωνα
Βούτυρο για επάλλειψη
σουσάμι
Λιωμένο βούτυρο
Τυρί τριμμένο

Συστατικά για τον κιμά
1/2 κιλά κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
2 σκελιδες σκόρδου τριμμένες
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρι
2 κσ παστα ντομάτας
1 μικρό μπουκάλι σάλτσα ντομάτας Pasata
3 κσ Ελαιόλαδο
2 κσ σκόνης κοτόπουλου Maggi
1/2 ποτηρι νερό

Συστατικά για σάλτσα μπεσαμέλ
50 γρ. Βούτυρο 1/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Πασπαλίστε το μοσχοκάρυδο

Μέθοδος

Πλύνετε και στεγνώστε με χάρτινη πετσέτα τις μελιτζάνες, κόψτε τη μακριά μελιτζάνα
στην μέση και κόψτε τις κατα μηκος
Τοποθετήστε σε ένα ταψί. Με αλάτι πιπέρι και πασπαλίστε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο μέχρι να ψηθούν

Για το κιμά
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις
μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέστε το κιμά. Τηγανίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς
και μετά προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά,
έτσι ώστε η πάστα ντομάτας να μπορεί να δώσει μια καλύτερη γεύση.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα μπαχαρικά και το αλάτι και το πιπέρι με τη σάλτσα ζυμαρικών
και μαγειρέψτε σε σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί. Αφήστε το να κρυώσει

Για την μπεσαμελ
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε αλεύρι. Μαγειρέψτε,
ανακατεύοντας, με ένα ξύλινο κουτάλι, για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να βράσει το
μείγμα. Ανακατέψτε σταδιακά το γάλα και το τυρί.
Βράζουμε. Μειώστε τη θερμότητα στο μέσο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 4 έως 5 λεπτά
ή έως ότου το μείγμα πήξει. Αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Συναρμολόγηση
Απλώστε ένα από τα τετράγωνα κομμάτια του φύλλου ζύμης και με μια βούρτσα
ζαχαροπλαστικής περάστε το με λίγο από το λιωμένο βούτυρο από πάνω και στη
συνέχεια επαναλάβετε με το δεύτερο φυλλό απο πάνω.
Τοποθετήστε το μισό της μελιτζάνας στο τέλος του φύλλου και με ένα κουταλάκι του
γλυκού τοποθετήστε λίγο από το μαγειρεμένο κιμά απο πάνω και λίγο από τη σάλτσα
μπεσαμέλ


Πασπαλίστε λίγο τριμμένο τυρί και διπλώστε τις δύο πλευρές προς τα μέσα για να
φτιάξετε ένα ρολό. Τοποθετήστε σε σειρά σε ένα ταψακι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και
με μια βούρτσα ζαχαροπλαστικής απλώστε λίγο λιωμένο βούτυρο απο πάνω και μερικούς
σπόρους σουσαμιού


Συνεχίζετε μέχρι να γίνουν όλα τα ρολά μελιτζάνας και ψήνετε σε φούρνο 180 *
μέχρι να ροδίσουν! Είναι καλύτερα να τα σερβίρεται ζεστά.

Καλή Επιτυχία 

ΠΗΓΗ: Fay Karamanakis

Προηγούμενο άρθροΤο πιο αφράτο και σιροπιαστό Κέικ Μυρμηγκάτο
Επόμενο άρθροΗ Κιμαδόπιτα με το πιο τραγανό φύλλο