Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί

ΥΛΙΚΑ

7 κρεμμύδια μεγαλα
7 μελιτζανες μετριες
ελαιολαδο
αλατι πιπερι
σαλτσα ντοματας 3κ σούπας η ντοματινια ψιλοκομμενα φρέσκα
Μαιντανό
3 σκελίδες σκόρδο μεγάλες
Τριμμένη Φέτα 
Ροδέλες απο 2 ντομάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε κόβοντας τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες. Χαράξτε τις κάθετα και βάλτε τις στον φούρνο να ψηθούν στους 180 στον αέρα! Μίση ώρα περίπου θέλουν. Όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι και εισχωρήσει μέσα τελείως θα ξέρετε ότι είναι έτοιμες.
Όση ώρα ψήνονται οι μελιτζάνες, ετοιμάστε την γέμιση.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το κρεμμύδι να σιγοψηθεί λίγο παραπάνω.
Ρίξτε την σάλτσα ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες και αυτές) αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί!
Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο ταψί και ανοίξτε τις στην μέση. Τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε εσωτερικά. Γεμίστε μέχρι την μέση, βάλτε λίγη τριμμένη φέτα και συμπληρώστε από πάνω το γέμισμα. Αν περισσέψει γέμιση, ρίξτε την πάνω από όλο το φαγητό. Σκεπάστε όλες τις μελιτζάνες με λεπτές ροδέλες ντομάτας, ρίξτε ελάχιστο αλάτι πάνω από την ντομάτα και ραντίστε με ελαιόλαδο όλο το ταψί. Ψήστε σκεπασμένες στους 180 στον αέρα για μισή ώρα και μετά ξεσκεπάστε μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί και να μείνουν μόνο με το λαδάκι τους. Σερβίρετε με τριμμένη φέτα σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημείωση: Εφόσον έτριψα την φέτα μετά έριξα από πάνω και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί και το έβαλα για 2-3 λεπτά στο γκριλ.

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλόπιτα…για να σας γλυκάνω
Επόμενο άρθροΝόστιμοι τυρολουκουμάδες!