Μελιτζάνες μελωμένες με κόκκινη σάλτσα

Υλικα

2 μελιτζάνες
3 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κέρατο
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
5 μεγάλες ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Κύμινο, κόλιανδρο και πάπρικα
Προαιρετικό πικάντικη πιπερίτσα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια μικρά και τις βάζουμε σε μια μπασίνα με νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πικάντικες πιπεριτσα (αν θέλετε) να μαλακώσουν και μετα όλα τα καρυκεύματα και  ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.


Συνεχίζουμε με την πάστα ντομάτα και ανακατεύουμε.

Ηρθε η ώρα να προσθέσουμε τις
ντομάτες και ανακατεύουμε καλα, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν όλα
μαζί μέχρι να πήξει η σάλτσα


Επιτέλους προσθετουμε και τις μελιτζάνες

και ανακατεύουμε και βάζουμε μεσα 2 πιπεριες
κέρατο ολόκληρες και σκεπάζουμε.

Κάθε 5 λεπτά ανοιγουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτούν οι μελτζάνες και να έχουν μαλακώσει εντελώς και να βρασουν μέσα στην σάλτσα.

Σβήνουμε την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρύωσει και να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ζεστό τραγανό φρέσκο ψωμί και φέτα

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή ελληνική Ρεβιθάδα
Επόμενο άρθροΥπέροχη συνταγή για μία κρέμα-σοκολάτα