Μελιτζάνες με πατάτες γιαχνί

Αυτό το πιάτο δεν είναι απλά ένα φαγητό, είναι μια εμπειρία! Οι μελιτζάνες, τρυφερές και μελωμένες, αγκαλιάζονται από τις ζουμερές πατάτες σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και υφών, με γήινες νότες από τις μελιτζάνες, αμυλώδη γλυκύτητα από τις πατάτες και μια δροσιστική οξύτητα από την ντομάτα.

Ας δούμε τι κάνει αυτό το πιάτο τόσο ξεχωριστό:

  • Η αρμονία των υλικών: Η μελιτζάνα και η πατάτα είναι ένα κλασικό δίδυμο που ταιριάζει άψογα. Η μελιτζάνα απορροφάει τη γεύση της σάλτσας ντομάτας, ενώ η πατάτα προσθέτει όγκο και χορταστικότητα.
  • Η πλούσια σάλτσα: Η σάλτσα ντομάτας είναι η βάση του πιάτου και φτιάχνεται με φρέσκες ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και μυρωδικά. Είναι πηχτή, γευστική και αρωματική, και δένει όλα τα υλικά μαζί.
  • Η ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο γιαχνί σας, όπως καρότα, πιπεριές, μανιτάρια ή ακόμα και κιμά.

  • Η ευκολία: Το πιάτο είναι εύκολο στην παρασκευή του και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό με κρέας ή ψάρι.

Είτε είστε λάτρης των μελιτζανών, είτε των πατατών, είτε απλά ψάχνετε για ένα νόστιμο και χορταστικό φαγητό, οι μελιτζάνες με πατάτες γιαχνί είναι η τέλεια επιλογή!

Υλικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
4 – 5 πατάτες μέτριες σε μέγεθος
αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα και χωριστά για την κατσαρόλα
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι πιπέρι
κανέλα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες. Βάζουμε αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο και τις αλευρώνουμε.


Τις τηγανίζουμε στο λάδι κι από τις δύο πλευρές, τόσο που να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αλευρώνουμε κι αυτές.
Τις τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές να πάρουν κι εκείνες το ίδιο χρυσαφί χρώμα.


Βάζουμε και τα δύο λαχανικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε φρέσκο λάδι.
Ρίχνουμε σάλτσα.


Το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Βάζουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.


Προσθέτουμε και κανέλα και μαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 40′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να λιγοστέψει το νερό ώστε στο τέλος να μείνει η κατσαρόλα μόνο με τη σάλτσα.

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο Ανάποδο Κέικ με Ανανά
Επόμενο άρθροΚριθαράκι με Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά