Μελιτζάνες παπουτσάκια

Ποσότητες κατά προσέγγιση:

2 μεγάλες μελιτζάνες
3 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
500gr κιμά (αρνί+μοσχάρι ή οποιοδήποτε κρέας)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,
αλάτι,
πιπέρι και πάπρικα για γεύση
300 gr συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
1 χούφτα ψιλοκομμένος δυόσμος + ίσο μαϊντανό
500 ml γάλα
100gr βούτυρο
1 αυγό
150gr αλεύρι
75gr σκληρό τυρί (κεφαλογραβιέρα).

Εκτέλεση:

1) Μαγειρέψτε τον κιμά τηγανίζοντας πρώτα τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτοντας το κρέας.
Συνεχίστε να ανακατεύετε τον κιμά έτσι ώστε να διαλλυθεί και να αλλαξει χρώμα πολύ καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι πιπέρι και την πάπρικα. Στη συνέχεια, προσθέστε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, δυόσμο και μαϊντανό και αρκετό νερό για να διαλύσει την ντομάτα (αλλά όχι πολύ, ώστε το μείγμα σας να είναι πολύ υγρό). Μαγειρεύουμε για 40 ‘.
2) Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να ψηθούν σε φούρνο 180 βαθμών Κελσίου για 30 σε ένα ταψί που τις γυρίζετε συχνά.

3) Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ βάζοντας το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτοντας το βούτυρο, το αυγό και το αλεύρι. Ανακατέψτε τα πάντα ώστε το αλεύρι σας να αναμειχθεί ομαλά πριν ανάψετε τη φωτιά. Μόλις ανακατευτούν όλα καλά, ανάψτε τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα σας (περίπου 15 ‘).
Η σάλτσα θα είναι λίγο χαλαρή, αλλά θυμηθείτε ότι γίνεται πιο σφιχτή όταν μαγειρεύεται. Μην προσθέσετε πολύ αλεύρι και μην σταματήσετε να ανακατεύετε καθώς θα κολλήσει στον πάτο και θα αρχίσει να καίγεται.
4) Συναρμολογήστε τοποθετώντας τη μισή μελιτζάνα στο κάτω μέρος, γεμίζοντας με κρέας και ρίχνοντας τη σάλτσα από πάνω. Ολοκληρώστε προσθέτοντας λίγο τυρί (αν δεν το προσθέσατε ήδη στη σάλτσα).
5) Τοποθετήστε τα πάντα στον φούρνο 180 βαθμών για 30′-40 ‘.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτόγλυκο ταψιού με κρέμα γιαουρτιού και μαρμελάδα!
Επόμενο άρθροΣπιτική μαγιονέζα…Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές, αλλά αυτή μου ταιριάζει καλύτερα.