Μελιτζάνες Σαγανάκι

Μελιτζάνες Σαγανάκι: Η μελιτζάνα έχει ατελείωτο αριθμό τρόπων παρασκευής, άλλοτε ως “πρωταγωνιστής” ενός πιάτου, άλλοτε ως “δευτερεύων ρόλος”. Ένα πλούσιο λαχανικό, ο πολτός της απορροφά τα πάντα γύρω του – έλαια, σάλτσες, αρώματα και μπαχαρικά.

Υλικά

2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
σκόρδο
250 γραμ σάλτσα ντομάτας σπιτική κατά προτίμηση (σε βάζο)
Θυμάρι
Βασιλικό
100 γρ Φέτα
70 γρ Κεφαλοτυρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν. Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα

Η Συνταγή είναι της Sfakianou Pela-Dimitris

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λαχανικά

Δείτε Επίσης: Ομελέτα Φούρνου με Κουνουπίδι | Πολίτικο σαγανάκι με αυγά !!!

Ομελέτα Φούρνου με λαχανικά

Συστατικά:

1 κρεμμύδι
3 πράσινες πιπεριές καμπάνες κομμένες
άλας
μαύρο πιπέρι
σκόνη σκόρδου
1 κγ μείγμα μπαχαρικών της επιλογής σας
2 ντομάτες
3 μεσαίες πατάτες
6 αυγά
μαϊντανός
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε και αφήνουμε στην άκρη

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι και να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνουμε την ντομάτα και καρυκεύουμε με αλάτι και μείγμα μπαχαρικών.
Μείγμα μπαχαρικών , σκόρδο και ανακατεύουμε να βράσει και να μαγειρευτεί η γέμιση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και χτυπάμε.
Αδειάζουμε μέσα στα αυγά το μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 160 βαθμούς C μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα. Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.
Πριν την βγάλετε 5-8 λεπτά ανοίξτε το φούρνο και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο της επιλογής σας

Δείτε Επίσης: Ομελέτα Φούρνου με Κουνουπίδι | Πολίτικο σαγανάκι με αυγά !!!

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Πατατάκια με πάπρικα
Επόμενο άρθροΣαλάτα με χταπόδι και πατάτα