Μελιτζανοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα

Συστατικά

2 μελιτζάνες
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας παρμιζανο-ρεγκατο
5 λιαστές ντομάτες
6 κουταλιές φρυγανια τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι για γεύση
σπορέλαιο (όσο πάρει)

Παρασκευή

Πρώτα πλύνετε και στεγνώστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τις τελευταίες σε κύβους, αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος της φλούδας και κρατήστε τα στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκελίδα σκόρδο, στη συνέχεια, ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια φωτιά και όταν το σκόρδο γίνει χρυσό, προσθέτουμε τους κύβους μελιτζάνας και σοτάρουμε σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά και καλύψτε τις μελιτζάνες με ένα καπάκι. Μαγειρέψτε τις μελιτζάνες σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαγειρευτούν οι μελιτζάνες, μεταφέρετέ τις σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και αφήστε τους να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ, κόψτε τις λιαστές ντομάτες με ένα μαχαίρι. Όταν οι μελιτζάνες είναι κρύες, συνθλίβετε τις με ένα πιρούνι έως ότου το μείγμα είναι παχύ και εύκολα ελαστικό. Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, αυγό, φρεσκοτριμμένο τυρί , ψίχουλα και τέλος μια πρέζα αλάτι.

Ξεκινήστε να ζυμώνετε όλα τα συστατικά μαζί, μέχρι να πάρετε ένα πυκνό και γεμάτο σώμα μείγμα. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε μερικές ακόμη κουταλιές της σούπας ψωμί. Με βρεγμένα χέρια, σχηματίστε πολλά κεφτεδάκια ελαφρώς μεγαλύτερα από 1 καρυδι. Με αυτές τις δόσεις θα λάβετε περίπου 15 κεφτεδάκια μελιτζάνας.

Όταν όλα τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, τα περνάτε γρήγορα απο την φρυγανιά και τηγανίζετε σε άφθονο ηλιέλαιο ή σπορελαιο, γυρίζοντάς τα και στις δύο πλευρές για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Τέλος, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και φάτε τα ζεστά.

Καλή Απόλαυση 

Προηγούμενο άρθροΠουτίγκα βανίλιας με γάλα….και για τα γλυκά σας
Επόμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου…Όταν θέλετε κάτι να είναι γρήγορο, αλλά και πολύ νόστιμο