Μελιτζανοκεφτέδες

Eδώ είναι μια ιδέα για ένα σνακ για να τα συνοδεύσουμε και να εκπλήξουμε τους καλεσμένους μας.

Συστατικά:

3 Μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
1 αυγό ολόκληρο
130 γρ τριμμένη ψύχα μπαγιατικου ψωμιού
5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
120 γρ τυρί τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο.
Φύλλα φρέσκου δυόσμου
Αλατοπίπερο
Φρυγανιά για το πανάρισμα κεφτέδων.
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Μέθοδος:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε όχι πολύ μικρά κομμάτια.
Βράζουμε ελαφρά αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μετά βράζουμε τις μελιτζάνες για 7-8 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα τρυπητό με ένα βάρος από πάνω, μετά τα στύβουμε καλά, τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε τριμμένη ψίχα, τριμμένη φρυγανιά, τυρί, αυγό, αλάτι, πιπέρι, λίγα φύλλα δυόσμου και την ψιλοκομμένη
σκελίδα σκόρδο.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν συνεχίσετε.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα περνάτε ελαφρά στη φρυγανιά και τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε όχι πολύ δυνατή φωτιά, τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σας σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να μην τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά διαφορετικά θα γίνουν πολύ σκούρα.
Μπορείτε να διατηρήσετε τους ωμούς κεφτέδες στο ψυγείο με ασφάλεια λίγες ώρες πριν τους τηγανίσετε.

Μπορούν να σερβιριστούν και κρύα.

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΓαλλικά Τόστ…ότι πιο ωραίο είχα δοκιμάσει στην Γαλλία
Επόμενο άρθροΠίτα παγωτού με καράμελα