Φανταστείτε ζεστά, χρυσαφένια στικς που μοσχοβολούν, γεμάτα με λιωμένο κασέρι. Κάθε δαγκωνιά προσφέρει μια τραγανή έκρηξη από την πανέ ζύμη τηγανίτας, ενώ η μαλακή, κρεμώδης γέμιση αγκαλιάζει τον ουρανίσκο σας.
Αυτά τα τυρένια στικς είναι ιδανικά για οποιοδήποτε σνακ, μεσημεριανό ή βραδινό. Σερβίρετε τα ζεστά με σάλτσα ντομάτας, μαγιονέζα, μουστάρδα ή γιαούρτι. Μπορείτε επίσης να τα γεμίσετε με διαφορετικά τυριά, αλλαντικά, λαχανικά ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Η σάλτσα:
Για να απογειώσετε τη γεύση, μπορείτε να σερβίρετε τα τυριά στικς με μια δροσερή σάλτσα ντομάτας, μια πικάντικη σάλτσα τσίλι ή μια γλυκιά και ξινούτσικη σάλτσα chutney.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και την παρακάτω συνταγή:
Υλικά:
200 γρ τυρί κασέρι ή ότι άλλο κιτρινο τυρί ημισκληρο
αυγά 2 τεμ.
γάλα φρέσκο 1/2 κουτ.
αλεύρι 1/2 κουτ.
μια πρέζα κόκκινο πιπέρι
πρέζα αλάτι
μια πρέζα κύμινο
μια πρέζα μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Το τυρί κόβεται σε κομμάτια πάχους 1 εκ. και μήκους 8-10 εκ.
Χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι, προσθέτουμε φρέσκο γάλα, το αλεύρι και μια πρέζα κόκκινο πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να παρουμε το μείγμα της τηγανίτας.
Κάθε τυρί βυθίζεται στο μείγμα και τηγανίζεται σε ζεστό λαδι.
Αφού είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με μια πρέζα μαύρο πιπέρι και κύμινο.
Σερβίρονται ζεστά, μπορούν να σερβιριστούν με σάλτσα μπάρμπεκιου και ότι άλλο θελουμε
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot.com
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Στριφτά Στικς καρότου
Αυτά τα τραγανά στικς καρότου είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για σνακ ή ορεκτικό. Φτιάχνονται με απλά υλικά, όπως καρότα, αλεύρι, βρώμη και μπαχαρικά, και ψήνονται μέχρι να χρυσαφίσουν.
Χαρακτηριστικά:
- Χωρίς γλουτένη
- Χωρίς ζάχαρη
- Πλούσια σε φυτικές ίνες
- Vegan
- Χαμηλά σε λιπαρά
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά, όπως τζίντζερ ή γαρύφαλλο.
- Για πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο μέλι ή σιρόπι αγαύης.
- Μπορείτε να ψήσετε τα στικς καρότου σε αντικολλητικό ταψί χωρίς λαδόκολλα.
- Σερβίρετε τα στικς καρότου με το αγαπημένο σας ντιπ, όπως χούμους, γουακαμόλε ή τζατζίκι.
Υλικά:
– 300 ml λάδι
– 300 ml λευκό κρασί
– 300 γρ καρότα τριμμένα / τα βάζω στο μπλεντερ /
– 1 κιλό αλεύρι
– 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
– Παπρικα-κύμινο
– αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το λάδι, το κρασί, τα καρότα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ζυμώνουμε τη ζύμη προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Απλώνουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 5mm.Την κόβουμε σε λωρίδες του επιθυμητού μήκους.
Στρίβουμε κάθε λωρίδα και τακτοποιούμε ένα ταψί. Έβαλα λαδόκολα τον πάτο του ταψιού και δεν υπήρχε πρόβλημα να αφαιρέσετε τα στικς.
Αν θέλετε πασπαλίστε τις με χοντρό θαλασσινό αλάτι. Και μπορείτε να αλείψετε και με αυγό κρόκο και πασπαλίζουμε με πάπρικα ή κύμινο. Θέμα γούστου! Στα δικά μου είναι φυσικά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αερά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αν θέλετε να είναι πιο τραγανά μπορείτε να τα αφήσετε να
ροδίσουν. Υπέροχο ορεκτικό για μπύρα ή για να σας κόψουν την πείνα!☺☺☺
Καλή Επιτυχία