Μελιτζανοσαλάτα με γιαουρτι και ταχίνι

Υλικά

2 μελιτζάνες
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 λεμόνι, χυμό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι
ελαιόλαδο

Μέθοδος

1 Για να ξεκινήσετε, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε τη φλούδα των μελιτζανών πολλές φορές – αυτό δεν αφήσει να σκασουν καθώς ψήνονται
2 Τοποθετήστε κατευθείαν στο φουρνο για 20 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσουν) μέχρι να απανθρακωθούν για να πετύχετε μια υπέροχη καπνιστή γεύση. Αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά
3 Ξεφλουδίστε προσεκτικά τις μελιτζάνες, τοποθετώντας τη σάρκα σε ένα μπολ και κρατώντας όσο περισσότερο μπορείτε από την απανθρακωμένη φλούδα.
4 Ανακατεύουμε μέσα απαλά το σκόρδο, το ταχίνι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση
5 Προσθέστε στα μπολ σερβιρίσματος και περιχύστε με λίγο λάδι. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο με πίττες ή φρυγανισμένο ψωμι

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο ψάρι με κάπαρη, ελιές και ντοματίνια
Επόμενο άρθροΕύκολο, ζουμερό ρολό κιμά με γέμιση τυριών