Μελιτζανόπιτα στο τηγάνι

Μελιτζανόπιτα στο τηγάνι ο καθένας μπορεί να την φτιάξει! Είναι  μια ορεκτική και πολύ νόστιμη συνταγη. Σας προτείνω να την δοκιμάσετε με τριμμένη μελιτζάνα και να μου πείτε στα σχόλια εάν σας άρεσε! Καλή όρεξη φίλοι μου!

Συστατικά:

– 2 μελιτζάνες
– 1 κρεμμύδι
– Μισή πιπεριά πράσινη
– Κεφαλοτύρι κατα βούληση
– 2 αυγά
– 3 κουταλιές αλεύρι
– Αλάτι και πιπέρι
– Λάδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στα τέσσερα και τις τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη περίπου ώσπου να φτάσουνε στη φλούδα
Κάποιες τις τρίβουμε και με τη φλούδα τις αλατίζουμε τις βάζουμε σε ένα τρυπητό και τις αφήνουμε στην άκρη να βγάλουν τα υγρά τους

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια βάζουμε λίγο λαδάκι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά
Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια και την προσθέτουμε και αυτή μέσα στο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά

Το τρυπητό μας το βάζουμε μέσα στο νεροχύτη ή σε ένα μεγάλο μπολ και αρχίζουμε και το πιέζουμε με τα χέρια τον πολτό για να φύγει το υγρό
Ταυτόχρονα εάν έχουν περάσει τα 10 λεπτά ανακατεύουμε λίγο τηγάνι μαζί με την πιπεριά και εφόσον δούμε ότι είναι έτοιμο αδειάζουμε το
μείγμα σε ένα πιάτο

Στη συνέχεια σπάμε δύο αυγά μέσα στον πολτό μελιτζάνας και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουταλα για να ενσωματωθεί
Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε

Τρίβουμε το τυρί μας στο χοντρό αλείφουμε το τηγάνι μας με λίγο λάδι και αδειάζουμε μέσα το τηγάνι το μισό μείγμα μελιτζάνας
Το απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού και από πάνω αδειάζουμε το μείγμα πιπεριάς με κρεμμύδι ρίχνουμε το τυρί
Απλώνουμε από πάνω το άλλο μισό μίγμα για να καλύψουμε τη γέμιση και ξεκινάμε το τηγάνισμα
Καλύπτουμε το τηγάνι μας με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά

Λαδώνουμε το χέρι μας ένα πιάτο και όταν έχει ψηθεί το κάτω μέρος της μελιτζάνας με τη βοήθεια του πιάτου σκεπάζετε το τηγάνι
με το πιατο το γυρίζουμε από την άλλη μεριά και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι.
Σκεπάζουμε και εφόσον ψηθεί και η άλλη πλευρά Η πίτα μας είναι έτοιμη

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες στο τηγάνι με ντομάτα και κρεμμύδι
Επόμενο άρθροΑέρινο Ρεβανί με Καρυδόπιτα: