Μεξικάνικη τορτίγια

Η μεξικάνικη γεμιστή τορτίγια επιτρέπει πολλές παραλλαγές. Μπορείτε να προσθέσετε τηγανητά μανιτάρια και διάφορα φρέσκα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια μέσα:
πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια… Ακόμα και φύλλα μαρουλιού θα ταιριάζουν στη γέμιση!
Μπορείτε να σερβίρετε μια τορτίγια με λευκή σάλτσα ή όπως είναι, σε κάθε περίπτωση θα αποδειχθεί τρελά νόστιμη! Η συνταγή είναι τόσο απλή όσο και δελεαστική.

✅Υλικά

500 γραμμάρια βραστές πατάτες
150 γρ αλεύρι
1 αυγό
100 γρ ζαμπόν
100 γραμμάρια σκληρό κίτρινο τυρί
αλάτι, πιπέρι για γεύση
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

✅Μαγείρεμα

Βράζουμε τις πατάτες, πολτοποιούμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε το αλεύρι και ένα αυγό σε αυτό.
Από την έτοιμη ζύμη σχηματίζουμε δύο ζυμες, βάζουμε την πρώτη σε προθερμασμένο τηγάνι αλειμμένο με λάδι.
Τοποθετούμε τη γέμιση (λεπτές φέτες ζαμπόν και τυρί) πάνω στην τορτίγια, τη σκεπάζουμε με τη δεύτερη τορτίγια πατάτας από πάνω.
Τηγανίζουμε τη μεξικάνικη τορτίγια από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε το πιάτο ζεστό
Αν προσθέσετε στη ζύμη για την τορτίγια ξηρά μπαχαρικά – βασιλικό, δεντρολίβανο ή θυμάρι – θα είναι ακόμα καλύτερα!

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠεταντόστιμη Τηγανιά πρόβια
Επόμενο άρθροΝόστιμη σπιτική πίτσα με πραγματικά μοναδική ζύμη