Μηλοπιτάκια του καφέ

Υλικά

600 γρ. μήλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μια πρέζα κανέλα

200 γρ. βουτύρο σε θερμοκρασία δωματίου
8 γρ. ζάχαρη άχνη βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι
400 γρ. αλεύρι
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα.Τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε τα τριμμένα μήλα σ ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε. Τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σ ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη απαλή και μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια μας.

Προσθέτουμε τα καρύδια και ζυμώνουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο μακρόστενο.
Το κόβουμε σε 5 λωρίδες. Βάζουμε κατά μήκος από την γέμιση του μήλου και ενώνουμε τις άκρες κατά μήκος.
Σχηματίζουμε 5 μπαστούνια. Τα κόβουμε σε κομματάκια ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200° για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροCheesecake Πορτοκαλιού Βανίλιας
Επόμενο άρθροΛιβανέζικο κιοφτά κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού