Μηλοτηγανιτες

Υλικά για 15 έως 20 κομμάτια

Δύο αυγά
230 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια γάλα φρέσκο
Τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μία τσιμπιά αλάτι
τρία μήλα στραγγισμένα μεγάλα
Ενα λεμόνι το ξύσμα
Ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
Άχνη και Μέλι κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα στέρεα υλικά
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το ξύσμα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε ένα-ένα στο χοντρό του τρίφτη τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα χωρίς να μαυρίσουν

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λεπτή στρώση λάδι το οποίο ανανεώνουμε σε κάθε τηγάνια και το αφήνουμε να ζεσταθεί απλά όχι να κάψει
Οταν ζεσταθεί ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και σε απόσταση μεταξύ τους ψήνουμε καλά από τη μία πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη να ψηθούν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα
Τις πασπαλίζουμε με άχνη κανέλα και μέλι

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Μαρίνα- Αλέξης

Προηγούμενο άρθροΤσουρεκάκια κανέλας με γλάσο
Επόμενο άρθροΚιουνεφέ είναι υπέροχο!!