Ζουμερές τηγανίτες μήλου σε 5 λεπτά!

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ζουμερές τηγανίτες μήλου σε 5 λεπτά! Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα απολαυστικό πρωινό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Συνδυάστε τραγανή υφή, ζουμερό μήλο και αρωματική κανέλα σε μια πανεύκολη συνταγή που δε θα σας δυσκολέψει.

Χρησιμοποιήστε απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας και δημιουργήστε ένα θρεπτικό και γευστικό πρωινό σε χρόνο μηδέν!

Σερβίρετε τις ζουμερές τηγανίτες μήλου με μέλι, σιρόπι αγαύης ή σπιτικό σιρόπι κανέλας για ένα ακόμα πιο γλυκό ξεκίνημα.

Πειραματιστείτε προσθέτοντας σταγόνες βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού ή ξηρούς καρπούς για μια πιο γευστική εμπειρία!

Υλικά

1 μήλο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
150 γραμμάρια γιαούρτι
140 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αυγό με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
Προσθέστε το τριμμένο μήλο και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σβώλους.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνετε ελαφρά με λίγο βούτυρο ή λάδι.
Ρίξτε μια κουταλιά από το μείγμα στο καυτό τηγάνι και μοιράστε το ομοιόμορφα.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι η επιφάνεια της τηγανιτες να αρχίσει να σχηματίζει φυσαλίδες και οι άκρες του να ροδίσουν.

Αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτοντας μία κουταλιά κάθε φορά στο τηγάνι.
Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρετε τις μηλόπιτες ζεστές και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη, αν θέλετε.
Απολαύστε τις μηλόπιτες ως σνακ ή επιδόρπιο.

Καλή όρεξη! 🥞

 

Προηγούμενο άρθρο6 λάθη που καταστρέφουν το πλυντήριό σας
Επόμενο άρθροKολοκυθόπιτα μπακλαβά