Υπέροχη  Μηλόκρεμα 🍎🍏🍎

Υλικά

6 -7μήλα
5-6 κουταλιές ζάχαρη
1 1/2 κανέλα

Κρέμα:
250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
80 γραμ. ζάχαρη
1 μπαστούνι βανίλια
1 αυγό
3 κρόκους αυγών
20 γραμ. κορν φλάουρ
20 γραμ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη,
1 βανίλια
λίγο χυμό λεμονιού

50 γρ Αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

Λαδώνουμε το pyrex, καθαρίζουμε και τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη τα μήλα.
Βάζουμε την ζάχαρη και την κανέλα (όσο θέλουμε, γύρω στο 1 1/2 κουταλάκι) τα ανακατεύουμε, τα βάζουμε στο pyrex. Βάζουμε το pyrex σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα.

Κρέμα:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα. Χαράζουμε το µμπαστουνάκι βανίλιας (για περισσότερο άρωµα, θα το αφαιρέσουμε µόλις βράσει η κρέµα).
Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα. Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα, τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα.
Όλο µαζί το ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Τη µμεταφέρουμε σε µπολ και καλύπτουμε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη.

Τα ασπράδια τα κτυπαμε στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα σφικτή με την ζάχαρη άχνη, βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού, για να μην μυρίζει.
Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μήλα (που τα έχομε βάλει στο φούρνο για να μαλακώσουν).
Να κρυώσει λίγο η κρέμα και απλώνουμε τη μαρέγκα. Τέλος πασπαλίζουμε αμύγδαλα φιλέ
Βάζουμε την κρέμα στο φούρνο να ροδίσει για 25 λεπτά περίπου.🍎🍏🍎

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Despo Ermogenous

Προηγούμενο άρθροΜαριναρισμένο χοιρινό κότσι με κρεμμύδια και πατάτες φούρνου
Επόμενο άρθροΥπέροχη Συνταγή Αγάπης