Μηλόπιτα σε σφολιάτα με κρέμα

Υλικά

Συστατικά (για 8 μηλόπιτες )
Σφολιάτα τετραγωνα  16 κομμάτια

Γέμιση μήλου:
2 μήλα,
30g βούτυρο,
100 γραμμάρια ζάχαρης,
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Κρέμα ζαχαροπλαστικής κρέμας:
6 κρόκους αυγών,
100 γραμμάρια ζάχαρης,
1 φασόλι βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας),
500ml γάλα,
50γρ αλεύρι κέικ
αυγο – νερο για επάλειψη,

Εκτέλεση

Κρέμα ζαχαροπλαστικής κρέμας

1. Ρίξτε το γάλα και το φασόλι βανίλιας (χωρίστε και ξύστε) και σιγοβράστε μέχρι
να αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες το γάλα στις ακρες (γυρω γυρω).
2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, προσθέστε και κτυπήστε τους κρόκους αυγού και τη ζάχαρη μέχρι
να είναι ωχροκίτρινο. Στη συνέχεια, προσθέστε και ανακατέψτε το αλεύρι.
3. Στραγγιστέ αργά το (1) γάλα μέσα στο (2) μείγμα αυγών.
4. Ρίξτε το μείγμα (3) και σιγοβράστε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή
φωτιά.
5. Όταν σιγοβράζετε, συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει σε μια μαλακή κρέμα.


6. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει μεσα σε ένα μπολ, σκεπασμενη με μεβρανη πο εφαπτετε στην κρεμα.

Γέμιση μήλου
1. Καθαρίζουμε τα μήλα αφαιρούμε τους πηρυνες και ψιλοκόβουμε σε κυβάκια.
2. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ψηθούν και να καραμελώσουν.
3. Τελειώστε με χυμό λεμονιού  και βαλτε τα σε ένα μπολ

και αφήστε να κρυώσουν σκεπασμένα με μια μεμβράνη που θα εφάπτεστε με τα μήλα.

Συναρμολόγηση

1. Βάλτε την γέμιση μήλου στη σφολιάτα και βουρτσίστε τις άκρες με μείγμα αυγών.


2. Καλύψτε με άλλη σφολιάτα και χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό κόφτη μαγειρέματος
για να φτιάξετε στρογγυλές τις σφολιάτες εάν θέλετε.


3. Μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 15 λεπτά
ή μέχρι να ροδίσουν.


4. Αφήστε να κρυώσουν οι σφολιατες και πιέστε με ένα κορνε ζαχαροπλαστικής την κρέμα
μέσα στις πίτες.

Η Γεύση είναι μαγική

 

Προηγούμενο άρθροΠοντιακές πιτούλες με πικάντικη κολοκύθα…η γέμιση είναι φανταστική
Επόμενο άρθροΠαστουρμαδόπιτα με τραγανή κρούστα και ζουμερή γέμιση