Υλικά

Για το Κέικ
240 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλάκι σούπας μπεικιν παουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
120 γραμμάρια αλατισμένου βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμμάρια καστανής ζάχαρης
300 γραμμάρια μήλου (καθαρισμένου), περίπου 2 μεγάλα
80 g 1/3 φλιτζάνι ξυνόγαλο ή γιαούρτι
3 σούπας ζάχαρη ακατεργαστη
Για το σερβίρισμα
κρέμα ή παγωτό

Οδηγίες
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (160 βαθμούς στον Αέρα).
Στερεώστε και τοποθετήστε ένα ταψί 20 cm.
Κόψτε τα μήλα σε κύβους περίπου 2,5εκ. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεικιν και το μπαχάρι.
Προσθέστε το μαλακό βούτυρο και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, ανακατέψτε ελαφρά το βούτυρο και το αλεύρι μέχρι να πάρετε ένα χονδρό μίγμα σαν υγρή άμμο.
σαν να το τρίβουμε. Αν προτιμάτε, μπορείτε να κάνετε αυτό το σταδιο σε ένα μίξερ ,με έξαρτημα γάντζο, στη συνέχεια μεταφέρετε τα πάντα στο μπολ για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα

Ανακατέψτε τη ζάχαρη με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίξτε τα μήλα και ανακατέψτε ελαφρά με το ξύλινο κουτάλι.
Προσθέστε αργά το ξυνόγαλο ή το γιαούρτι και ανακατέψτε για να το αναμείξετε καλά.
Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα για κεικ και πασπαλίστε με όλη την ακατέργαστη ζάχαρη.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή οδοντογλιφίδα από τη μέση. Το κέικ χωρίς αυγά χρειάζετε πάντα λίγο περισσότερο χρόνο από ό, τι νομίζετε.
Σερβίρετε όπως θέλετε με καποια κρέμα ή παγωτό

Εξοπλισμός
Φόρμα κέικ, 20 εκατοστά (8 “)
μεγάλο μπολ για ανάμιξη

ΠΗΓΗ linsfood.com

Προηγούμενο άρθροΕνα Υπέροχο Τυραμισού με στυλ
Επόμενο άρθροCheesecake με πραλινα..Το πρώτο γλυκό για το 2020