Μηλόπιτα

5 αυγά
18 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
18 κουταλιές της σούπας λάδι
18 κουταλιές της σούπας γάλα
22 κουταλιές αλεύρι
1 φακ μπέικιν πάουντερ
ένα φακελάκι ζάχαρη βανίλιας

Γέμιση
2 κιλά μήλα (ζυγισμένα πριν τον καθαρισμό)
8-10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
κανέλα

Εκτέλεση

Αρχίζουμε με τα μήλα. Πλένονται, καθαρίζονται και τρίβονται.
Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με διπλό πάτο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Βράζουμε τα πάντα μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός μήλου.
Ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν όλα μια αφράτη κρέμα. Ενσωματώνουμε, λίγο -λίγο, ανακατεύοντας ελαφρά, το λάδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, σε δύο δόσεις, εναλλάξ με το γάλα.

Η σύνθεση θα είναι αφράτη, λίγο πιο παχιά από τις τηγανίτες.
Ετοιμάζουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ζύμης (ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Απλώνουμε ελαφρά με ένα κουτάλι και βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο εκ των προτέρων (10 λεπτά πριν) αφήνοντας να ψηθεί για 10-12 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε με το κουτάλι της γέμισης μήλου και στη συνέχεια το ισιώνουμε ελαφρά. Η υπόλοιπη σύνθεση χύνεται πάνω στα μήλα και τοποθετείται στο φούρνο για 10-15 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡυζόγαλο από το Νησί μου
Επόμενο άρθροΑυθεντικό Σάμαλι, το γλυκό του Λιβάνου…