Μηροί κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο

Υλικά

Μπουτια κοτόπουλου – (κάτω) 6 τεμ.
κρεμμύδι – 1 κεφαλή
Κολοκυθάκια – 2 κομμάτια
ντομάτες – 1 ή 2 τεμ.
μαϊντανός – 5 μίσχοι
1 κουπα λευκό κρασί
λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
κόκκινη πιπεριά – 2 κουταλιές της σούπας.
μαυρο πιπερι
Αλάτι

Η συνταγή είναι:

Ψιλοκόβουμε κολοκυθάκια, κρεμμύδια, κόκκινες πιπεριές και τριβουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πήξει τη σάλτσα.
Αλάτισα τα πόδια και πασπαλίζαμε με μαύρο πιπέρι … τα έβαλα στο φούρνο για 40 λεπτά για να ψήνω μαζί με 1 κουπα λευκό κρασί. Στη συνέχεια, πρόσθεσα τη σάλτσα λαχανικών και έψησα για άλλα 20 λεπτά.
Τα πήρα έξω και πασπαλίζω με μαϊντανό και λίγο σκόρδο.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρυζι – τηγανιτες πατάτες

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι βραστό με λαχανικά (Το κλασικό “Βραστό”)
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια Αρνιού