Μαρμελαδοπιτάκια με καρύδα

Υλικά:

250 gr αλεύρι,
120 gr γάλα,
30 gr βούτυρο,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας νερό από άνθη πορτοκαλιάς και αλάτι

Για διακόσμηση: μαρμελάδα βερίκοκο και τριμμένη καρύδα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό από άνθη πορτοκαλιάς με εκχυλισμα βανίλια

Εκτέλεση

Σ ενα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, βουτυρο,αλάτι, εχκχυλισμα ανθη πορτοκαλιας, γάλα και
ξεκιναμε να ζυμώνουμε μεσα στο μπωλ και μετα συνεχιζουμε στον μπακο μας
Μόλις γινει μαλακη και μη κολλωδης την βαζουμε σε μια σακουλα και την αφήνουμε για μιση ώρα.
Μολις περασει ο χρονος την βγαζουμε αλευρωνουμε τον παγκο μας και την ανοιγουμε με τα χερι μας και με ένα πλάστη οπως βλέπουμε στην φωτό.


Διπλώνουμε σε μορφή φακελου και αλευρωνουμε σε καθε δίπλωμα και βαζουμε στην σακουλα για μιση ωρα.


Την ξαναβγαζουμε και την ανοιγουμε σε παραλληλογρανο και την κοβουμε σε τετραγωνακια.


Τα τηγανίζουμε σε μπολικο λάδι και τα βγαζουμε σε μια χαρτοπετσέτα.


Αλειφουμε ένα ενα με μαρμελαδα και πασπαλιζουμε με καρυδα

Ετοιμααααααααααα

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό Γλυκάκι με υπέροχη κρέμα και μπισκότο
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια με ρύζι πολύ νόστιμο…άπαχο πιάτο και κλασικό.