Πατατοσαλάτα

Ο τρόπος παρασκευής μιας κλασικής σαλάτα πατάτας με κρεμμύδια, πιστεύω ότι όλοι την γνωρίζετε, αλλά αυτή η συνταγή είναι λίγο διαφορετική και την πήραμε από έναν γείτονα

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Υλικά

▪️ Πατάτες
▪️ Σκόρδο
▪️ Πράσο
▪️ Κόκκινο κρεμμύδι
▪️ μαιντανός
▪️ βασιλικός
▪️ Αλάτι / πιπέρι
▪️ Ζαμπον
▪️ Λάδι
▪️ Ξίδι
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Εκτέλεση

Δεν έχω τις ακριβείς ποσότητες για αυτήν τη σαλάτα, κατά κάποιο τρόπο βάζω τα πάντα σύμφωνα με την αισθησή μου και εξαρτάται από τον αριθμό των ανθρώπων που θα σερβίρω, οπότε τώρα θα προσπαθήσω να γράψω όσο το δυνατόν πιο κοντά …

Περίπου ένα κιλό πατάτες τις πλένω καλά και τις βράζω μαζί με την φλούδα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ψιλοκόψτε έναν λεπτό μίσχο πράσου, 3-4 σκελίδες σκόρδου και μια μικρή κεφαλή κόκκινου κρεμμυδιού και λίγο ζαμπον όσο το δυνατόν πιο λεπτά. όσο το δυνατόν πιο λεπτά.
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό, 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό βασιλικό (ίσως ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​σε αυτή την περίπτωση), μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προσθέστε περισσότερο άν θέλετε).

Ρίχνουμε ξύδι και λάδι στο σημείο αυτό δεν ξέρω τις ακριβείς μετρήσεις, τα έβαλα με την αίσθηση κυρίως για να πάρω ένα μείγμα μέσης πυκνότητας, ώστε να μπορεί να ρέει πάνω από τις πατάτες. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να είναι πολύ λιπαρή και ξινή.

Καθάρισα και έκοψα τις πατάτες σε δαχτυλίδια, και τις ανακατεύω απαλά, έτσι ώστε οι πατάτες να σπάσουν όσο το δυνατόν λιγότερο.
Αδειάζω το μείγμα μπαχαρικών πάνω απο τις πατατες.
Είναι καλύτερο να αναμιγνύετε ενώ οι πατάτες είναι ζεστές, γιατί τότε απορροφούν τις μυρωδιές των μπαχαρικών περισσότερο 😊
Ταιριάζουν καλά με όλα τα είδη ψαριών, αλλά και κρεας 🙈😊

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού
Επόμενο άρθροΤα πιο εύκολα τυροκούλουρα…έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο