Αυτή η συνταγή είναι μια σπεσιαλιτέ που σερβίρετε ως ορεκτικό, μεζέ ή ακόμη και κανονικό πιάτο. Η συνταγή απαιτεί πιπεριές κανονικές ή και  μακριές και κωνικές (κέρατο), ανοιχτό πράσινο χρώμα, ή κόκκινες πιπεριές και συνοδεύετε με φέτα Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη.

Συστατικά

18-20 πιπεριές κέρατο

1 1/3 κιλά φέτας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
2 μικρές πιπεριές (ψιλοκομμένες)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φέτα ψωμιού

Εκτέλεση.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.

  • Κόψτε το καπάκι από τις κορυφές των πιπεριών και αφαιρέστε τους σπόρους, προσέχοντας να μην σκίσετε τις πιπεριές. Σε ένα μπολ, ψήστε τη φέτα εως ότου μαλακώσει. Προσθέστε λάδι, μαϊντανό,  τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, γεμίστε το μείγμα τυριών στις πιπεριές (πιέζοντας προς τα κάτω με τη λαβή του κουταλιού για να γεμίσετε πλήρως έως 1/2 εκατοστό από την κορυφή. Βάλτε ένα μικρό κομμάτι ψωμιού στο τέλος για να διατηρήσετε το τυρί που γεμίσατε τις πιπεριές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Τοποθετήστε τα καπάκια πίσω σε κάθε πιπεριά.
  • Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ή αντικολλητικό ταψί και ψήνετε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν σε ένα προθερμασμένο φούρνο 200 C.
  • Εναλλακτική λύση: Αυτές οι γεμιστές πιπεριές με φέτα μπορούν επίσης να μαγειρευτούν στη σχάρα. Βεβαιωθείτε ότι το ψωμί είναι παραμένει σταθερά στη θέση του, έτσι ώστε το τυρί που λιώνει να παραμένει στην θέση του.
Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια τυγανιτά….. με μια φανταστική κρούστα
Επόμενο άρθροH σουπα του Ιπποκρατη για δυνατο ανοσοποιητικο συστημα