Λευκή Πάστα

Υλικά:

για τη βάση:
4 αυγά,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
110 γραμμάρια αλεύρι 00 ,
30 γραμμάρια κακάο χωρίς ζάχαρη,
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια.

για τη γέμιση:
250 ml φυτικη κρεμα γαλακτος,
250 gr μασκαρπόνε,
150 gr μαντολάτο θρυμματισμένο με σοκολάτα (δεν το βρήκα και χρησιμοποίησα 90 gr θρυμματισμένο μαντολάτο με αμύγδαλο και 60 gr μαύρη σοκολάτα)
40 ml γάλα.

για το σιρόπι:
40 ml νερό,
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,
40 ml ρούμι.

Για στολισμα
250 ml κρέμα γάλακτος και
ζαχαρωμένα κεράσια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με ηλεκτρικό μίξερ για λίγα λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το άγλυκο κακάο πάντα χτυπώντας με ηλεκτρικό μιξερ, τέλος προσθέτουμε τη βανιλια.
Μεταφέρετε σε ταψί 35 × 35 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα (το δικό μου ήταν 36 × 27, στην πραγματικότητα ήρθε λίγο ψηλά), ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά, μόλις ψηθεί αφήστε το να κρυώσει, σκεπάστε το με ένα χαρτί φούρνου, αναποδογυρίστε και αφαιρέστε σιγά σιγά τη λαδόκολλα που ήταν στη βάση. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, κόβουμε τις άκρες και χωρίζουμε τη βάση σε 3 ίσα μέρη.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ηλεκτρικό σύρμα, προσθέτουμε το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το μαντολάτο θρυμματισμένο όσο πιο ψιλοκομμένο (ψιλοκομμένο με μαχαίρι), τέλος προσθέτουμε περίπου 40 ml γάλα) Μεταφέρουμε σε σακούλα με φαρδύ στόμιο.

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βραζουμε καλά να δέσει το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε το ρούμι.

Μεταφέρουμε την πρώτη από τις 3 βάσεις σε ένα ταψί, βρέχουμε τη βάση με το σιρόπι ρούμι, γεμίζουμε με την κρέμα φτιάχνοντας πολλές τούφες μέχρι να καλυφθεί, στρώνουμε τη δεύτερη βάση και επαναλαμβάνουμε όπως πριν, τέλος στρώνουμε την τρίτη βάση, κάνουμε μια στρώση με την κρέμα να την ισοπεδώνουμε καλά Χτυπάμε άλλα 250 ml κρέμα γάλακτος, διακοσμούμε κατά βούληση (έχω κανει εφέ καλαθιού) προσθέτουμε στη γεύση ζαχαρωμένα κεράσια και τα πασπαλίζουμε τα υπολείμματα της βάσης κομμένα καλα προηγουμένως.

Καλή Υγεία να έχετε

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστό κέικ με κρέμα πορτοκάλι για τις γιορτές και όχι μόνο
Επόμενο άρθροΤα υπέροχα παξιμαδια φουντουκιού για τον καφέ