Πατατόπιτα στο Φούρνο

Υλικά
4 φλιτζάνια 520 γραμμάρια αλεύρι
1 φλιτζάνι 200 ​​ml ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι 200 ​​ml ζεστού νερού
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την γέμιση
3- 4 βραστές πατάτες 1 κρεμμύδι
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
πολύ λίγο μαϊντανό
Τυρί τσένταρ και μαύρο κύμινο για από πάνω

Εκτέλεση

Ρίξτε το αλεύρι, γάλα, νερό και αλάτι σε ένα μπολ, ζυμώστε τη ζύμη, σκεπάστε τη ζύμη,
βαλτε την σε ένα ζεστό σημείο για μισή ώρα,

Εν τω μεταξύ προετοιμάστε τη γέμιση
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με το λάδι στο τηγάνι.
Ψιλοκόψτε τις βραστές πατάτες.
Ρίξτε στο τηγάνι, τον πελτέ ντομάτας ανακατέψτε και μετά ρίξτε και τις πατάτες
Αλατοπιπερώστε , ρίξτε το δυόσμο και τον μαϊντανό και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά


Βγάζετε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια την ζυμώνεται και την χωρίζεται σε δύο
μέρη έτσι ώστε να είναι 1 ελαφρώς μεγαλύτερο.
Ανοίγεται με το πλάστη το ένα μέρος της ζύμης το μεγαλύτερο και το στρώνετε σε ένα ταψάκι 28-30 εκ να καλύψει και τα τοιχώματα η ζύμη.
Ρίχνουμε την γέμιση

και από πάνω ανοίγουμε και ρίχνουμε την δεύτερη ζύμη.


Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και το κύμινο


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 15-20 λεπτά

Ετοιμηηηηηηηη

Subscribe to recipe’s youtube chanel here

Προηγούμενο άρθροBlack Forest | Το μαλακό και κρεμώδες κέικ είναι πολύ εθιστικό
Επόμενο άρθροΕίναι μακράν η καλύτερη πάστα αμυγδάλου!