Ψωμάκια με λαχανικά και ελιές💞💞💞

Eίναι μικρά ψωμακια με σούπερ απαλή καρδιά και η ζύμη είναι γεμισμένη με λαχανικά καθώς και με μαύρες ελιές.

Υλικά

Ζύμη:
350 γρ αλεύρι σιμιγδάλι
150 γρ αλεύρι 0
70 ml ελαιόλαδο
200 ml Νερό
10 γρ αλάτι
5 γρ μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Γέμιση:
180 γρ κρεμμύδια
4 ντομάτες καθαρισμένες
15 ντοματίνια
2 κουταλιές κάπαρη (προαιρετικά)
100 γραμμάρια χωριάτικες μαύρες ελιές (βγαζετε στο κουκούτσι)
Μισό ποτήρι νερό.
Ρίγανη για γεύση.
λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη γιατί πρέπει να κρυώσει.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τα ντοματες ψιλοκομμένες, τα ντοματίνια κομμένα στα 2, την κάπαρη και τη ρίγανη, ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 5-6 λεπτά, αρκεί να πηξει λίγο η σάλτσα.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές, βάζουμε όλα τα λαχανικά σε σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω να μαζευτούν τα υγρά και το αφήνουμε να κρυώσουν. (Το κρεμμύδι δεν πρέπει να είναι πολύ ψημένο)

Ζύμη:

Σε ένα μπολ ή μίξερ βάσεις ανακατεύουμε τα αλεύρια με τη ζάχαρη, το λάδι, το υγρό της σάλτσας, την θρυμματισμένη μαγιά και αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη προσθέτοντας σταδιακά το νερό, μετά προσθέτουμε το αλάτι, συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να γίνει λεία αλλά μαλακή ζύμη.
Προσθέτουμε το λαχανικά και ζυμώνουμε δυνατά με το χέρι μέχρι να αναμειχθούν όλα, σιγά σιγά να ομογενοποιηθεί καλά.

Θα είναι μια πολύ κολλώδης ζύμη, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.
Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο για 1 και μιση ώρα, στο φούρνο με αναμμένο το φως.
Αφού περάσει ο χρόνος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας άφθονο με σιμιγδάλι και ρίχνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 12 κομμάτια, θα είναι μαλακά και κολλώδη αλλά με τη βοήθεια του αλευριού σχηματίζουμε τα καρβέλια (πρέπει να μην είναι στρογγυλοποιημένα😉).

Τα τοποθετούμε σε στρωμένο ταψί με λαδόκολλα, ξαναπασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμα αλεύρι και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° στατικό για 25-30 λεπτά.
Πρέπει να είναι ελαφρώς χρυσαφί.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΚοτοσαλάτα με μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΣπετσοφάι….Πηλιορείτικο