Μιλφέιγ

Συστατικά⁣

– 1 κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας, αποψυγμένο⁣
– κρέμα ζαχαροπλαστικής
– 1 1/2 φλιτζάνια γάλα⁣
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη⁣
– Μια πρέζα αλάτι⁣
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 3 κουταλιές κορν φλαουρ
– 3 κρόκους αυγών, χτυπημένους⁣
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
– 1 φλιτζάνι dulce de leche⁣

Προετοιμασία⁣

1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.
2) Ετοιμάστε 2 ταψια πάνω στρωμμένα με χαρτί ψησίματος και αφήστε τα στην άκρη.
⁣3) Κόψτε τη ζύμη σφολιάτας σε 3 λωρίδες κατά μήκος των πτυχών. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και ανοίξτε μερικές τρύπες σε κάθε ζύμη με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
⁣4) Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ το αλάτι.

⁣5) Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του κορν φλαουρ στο γάλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Χτυπήστε και ριξτε τους κρόκους και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
⁣6) Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο και αφαιρέστε από τη φωτιά.
⁣7) Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε και ψύξτε μέχρι να είστε έτοιμοι για χρήση.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, χωρίστε κάθε ζύμη σε 2 στρώσεις. Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε 1 στρώση
κέικ. Επαναλάβετε τα στρώματα. Ολοκληρώστε με ένα στρώμα dulce de leche.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές Μελιτζάνες με μια υπέροχη γέμιση
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα Αναποδογυριστή