Μιλφέιγ με κρέμα

Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτα (εμπορίου)
ζάχαρη άχνη
500 ml πληρες γάλα
4 κρόκοι
130 g ζάχαρης
1 κλωναρι Βανίλιας ή κγ υγρή βανίλια
50 γραμμάρια κορν φλαουρ

Προετοιμασία κρέμας

Πρώτα απ ‘όλα, για να φτιάξετε αυτό το μιλφειγ με κρέμα, πρέπει να προετοιμάσετε την κρέμα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κοσκινισμένο αλεύρι. Εκτός αυτού, βάλτε το γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα για να σιγοβράσει, όταν το γάλα είναι ζεστό, ρίξτε το μείγμα κρόκων και ανακατεψτε δυνατά και αφήστε το να πήξει. Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα μπολ, τοποθετήστε μια μεμβράνη που θα εφάπτεται την επιφάνεια της κρέμας και αφήστε την να κρυώσει.

Τώρα ας προχωρήσουμε με την σφολιάτας. Πάρτε και ξετυλίξτε την ορθογώνια σφολιάτα, κόψτε τρία ορθογώνια στο πλάτος (11 cm), τοποθετήστε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τρυπήστε ολόκληρη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια και ψήστε στο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 180 ° – 200 °.
Σβήστε, βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Με αυτό το τρόπο, λαμβάνουμε 3 δίσκους σφολιάτας. Εάν χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο κέικ millefeuille, πάντα ορθογώνιο, δεν θα χρειαστεί να κόψετε τη σφολιάτα, αλλά να χρησιμοποιήσετε απευθείας 3 ρολά σφολιάτας. Όσοι θέλουν μπορούν επίσης να βρέξουν την σφολιάτα με ένα ρούμι, ή κάποιο σιρόπι .

Στήνουμε το μιλφέιγ

Όταν είμαστε έτοιμοι να στήσουμε το μιλφέιγ βάζουμε την παγωμένη κρέμα στο μίξερ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η κρέμα μας να γίνει αφράτη, βελούδινη και λεία.
Τοποθετούμε μύτη σε κορνέ μίας χρήσης και βάζουμε μέσα την κρέμα για να στήσουμε το γλυκό (αν δεν εχουμε απλώνουμε με το χέρι).
Με κοφτερό μαχαίρι ισιώνουμε γύρω γύρω τις πλευρές της σφολιάτας (επειδή στο ψήσιμο οι άκρες φουσκώνουν).
Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε το 1/2 της κρέμας, βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Αν έχει περισσέψει λίγη κρέμα, γαρνίρουμε με αυτή την επιφάνεια.
Αχνίζουμε με ζάχαρη και πασπαλίστε με ψίχουλα τριμμένης ζύμης και βάλτε στο ψυγείο για να σκληρύνει για 2 ώρες και σερβίρετε.

Η συμβουλή μου είναι: να φτιάξετε το μιλφειγ λίγες ώρες πριν το δοκιμάσετε, ώστε να
μπορείτε να το φάτε τραγανό. Εάν δοκιμάσετε το millefeuille με την κρέμα την επόμενη μέρα, σίγουρα θα βρείτε τα πάντα πολύ πιο μαλακά αλλά εξίσου νόστιμα.

Ελπίζω να σας αρέσει.

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Γεμιστά ΣΟΥ με αμύγδαλο (CHEUX)
Επόμενο άρθροΠαξιμάδια Τοσκάνης (χωρίς βούτυρο ή λάδι)