Μιλφέιγ(MILLE-FEUILLE)

Υλικά:

1 λίτρο γάλα
4 αυγά
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανιλινες ή 2 κ.γ εκχυλισμα βανίλιας
3 κουταλιές lurpak
250 γρ. κρέμα γαλακτος
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτιά σφολιατινια(200 γρ. το ένα)

Εκτέλεση

Ζεσταίνω λιγο ενα ποτήρι γάλα και το ρίχνω μέσα σε ένα μπολ όπου έχω ρίξει το αλεύρι μου και ανακατεύω καλά..σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το υπόλοιπο γάλα και μόλις χλιαρινει λίγο, τραβάω απο την φωτιά και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά, καθώς και το αλεύρι που είχα ανακατέψει στην αρχή με το γάλα, και τα βάζω πανω σε ΜΕΤΡΙΑ φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.. (Θέλει μέτρια φωτιά και πολύ γρήγορο ανακάτεμα με σύρμα..κάθε φορά που νιώθουμε οτι μας πιάνει,τραβάμε απο την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα διαλύοντας τυχόν σβόλους.. Θα πρέπει να είναι πηχτουλα καθώς μπαίνει μετά και η κρέμα γάλακτος οπότε θα αραιώσει λίγο.. Η φωτο με την κρέμα,είναι στην τελική της μορφή..) Μόλις πήξει αρκετά βγάζουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.. Αφήνουμε να κρυώσει η κρεμα και μετα την στρώνουμε..
Αν σβολιάσει την χτυπάμε μετά στο μίξερ και θα γίνει σούπερ.. Στρώνω τα σφολιατινια στο τάπερ,έπειτα βαζω την μισή κρέμα(κρύα),τα υπόλοιπα σφολιατινια απο πάνω και την υπόλοιπη μισή κρέμα..Τέλος πασπαλίζω με άχνη και τρίβω λίγα σφολιατινια..

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια Κουρού με απλά υλικά
Επόμενο άρθροΡιγανάτο Κοτόπουλο με πιλάφι