Γλυκό Ψυγείου με κρεμα καραμελέ

ΜΟΝΟ γάλα και μπισκότα, και σοκολάτα, χωρίς φούρνο, το γλυκό λιώνει στο στόμα σας γρήγορα και εύκολα σε 5 λεπτά

Συστατικά

1 πακέτο Μπισκότα σαβουαγιαρ
150 γρ Καφές
360 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
8 γρ ζάχαρη βανίλιας
65 γρ κρεμα καραμελε γιωτης

Για το γλασσο
100 ml γάλα
100 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
10 γρ βούτυρο
Φουντούκια τριμμένα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα τσέρκι 15 X 5 εκατοστά βάζουμε και καλύπτουμε όλη τη βάση με τα σαβαγιάρ μπορούμε να τα σπάσουμε και σε κομμάτια για να την καλύψουμε πλήρως
Στη συνέχεια στη συνέχεια τα βρέχουμε από πάνω με 8-10 κουταλιές σουπας καφέ και τα αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα τη βανίλια τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και ένα σακουλάκι πουτίγκα καραμέλας σε σκόνη και ανακατεβούμε
Εφόσον διαλυθούν βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει η κρέμα.

Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την αδειάζουμε πάνω από τα σαβαγιάρ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Στο χρόνο αυτό σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε 100 ml γάλα και τη σοκολάτα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε ένα υγρό σοκολατένιο μείγμα
το κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 10 γραμμάρια βούτυρο και ανακατεύουμε
Μόλις περάσει η ώρα βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο που έχει σφίξει η κρέμα και από πάνω αδειάζουμε τη σοκολάτα και τη στρώνουμε και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και
το γλυκό μας είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε από το τσέρκι το κόβουμε σε κομμάτια και το διακοσμώ με τριμμένο φουντούκι

Καλή απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΓρανίτα με λεμόνι….δροσιστικό με μοναδική γεύση και εύκολη στην παρασκευή
Επόμενο άρθροΠέννες Πουτανέσκα