Μοσχάρι κοκκινιστό με λαχανικά

Η Συνταγή είναι από την υπέροχη σελίδα Cooking Routes

Υλικά

1 kg μοσχάρι σπάλα ή σπαλομίτα κομμένο σε μερίδες
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
3 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 ξύλο κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
150 gr κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Φαγητό που τρώγεται όλες τις εποχές.

Εκτέλεση

1 βήμα. Σε καυτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.(Αν χρειαστεί λάδι κατά τη διάρκεια του σωταρίσματος προσθέτουμε)
2 βήμα.  Σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος με απορροφητικό χαρτί ώστε να είναι τελείως στεγνά και τα αλατοπιπερώνουμε απο όλες τις πλευρές.
3 βήμα.  Σε καυτή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει απο όλες τις πλευρές και το αποσύρουμε.
4 βήμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
5 βήμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το ξύλο κανέλας και μόλις μυρίσει βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας για μισό λεπτό.
6 βήμα. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και μόλις το πιεί ρίχνουμε την ντομάτα αλατίζουμε και προσθέτουμε τα τηγανισμένα λαχανικά και το κρέας χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα.

Σημειωση
Αν δούμε ότι έχει πολύ νερό, μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να δέσει η σάλτσα. Καλή σας όρεξη!

Η Συνταγή είναι από την υπέροχη σελίδα Cooking Routes

Προηγούμενο άρθροΠαστουρμαδόπιτα με τραγανή κρούστα και ζουμερή γέμιση
Επόμενο άρθροΨωμάκια γεμιστά με κοτόπουλο και ντομάτα…υπέροχα για παιδιά