Μοσχάρι Στιφάδο

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
λάδι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες αλεσμένες
λίγο πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο
½ ποτήρι κρασιού ξύδι
3/4 της κούπας κόκκινο κρασί
2 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο
αλάτι πιπέρι ρίγανη
δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Το μοσχάρι το έβρασα και πέταξα το πρώτο νερό το ξανά έβρασα αρκετά ώσπου να μαλακώσει μόνο με νερό Σε μία μικρή κατσαρόλα με λάδι έριξα μία κουταλιά πελτέ για να κάψει και με λίγο ζεστό νερό από το κρέας την αραίωσα και έριξα 2 ντομάτες αλεσμένες αλάτι λίγο πιπέρι σκόρδο ξύδι και κρασί.
Από το αντικολλητικό τηγάνι πέρασα 2 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα αλάτι πιπέρι ρίγανη τα ρίχνω στο ταψί.
Από πάνω ρίχνω το κρέας τη σάλτσα δενδρολίβανο δάφνη και το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο 1:30 στο φούρνο στους 160 βαθμούς

καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροRed Velvet Μελομακάρονα…είναι ένα κόσμημα για το γιορτινό τραπέζι
Επόμενο άρθροΜακαρονάκακι Κοφτό με πέστο και ανθότυρο