Μοσχάρι στιφάδο

Το κρύο ήταν πολύ και έτσι αποφάσισα να φτιάξω μοσχαρι στιφάδο για το δείπνο της Κυριακής. Πρωταγωνιστής αυτού του πιάτου είναι τα κρεμμύδια και η αρωματική σάλτσα. Προσθέτω σε αυτό 3 διαφορετικά κρεμμύδια, ασκαλώνια, κόκκινα και κίτρινα
κρεμμύδια καθώς και σκόρδο και τα συνηθισμένα μπαχαρικά.

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσια κομμάτια
500 γραμμάρια ασκαλώνια
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 κίτρινο/καφέ κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κονσέρβα ντομάτα θρυμματισμένη
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1 φλιτζάνι ζωμός βοδινού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
Κόκκους μαύρου πιπεριού με 6 τρύπες
3-4 μπιλιες μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλατι
Πιπέρι
Νερό τόσο ώστε να καλύψει το κρέας

Εκτέλεση

Σε μια μαντεμένια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ασκαλώνια και τα ροδίζουμε, κόβουμε σε φέτες τα κόκκινα/κίτρινα κρεμμύδια και τα ροδίζουμε με το σκόρδο μετά τα ασκαλώνια.
Προσθέστε σε ξεχωριστά πιάτα αφού τα ασκαλώνια μπαίνουν τελευταία στο πιάτο.
Ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέστε κρεμμύδια/σκόρδο εκτός από τα ασκαλώνια και προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και το μέλι. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά πριν προσθέσουμε κόκκινο κρασί για να ξεγλασάρει η κατσαρόλα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε το να σιγοβράσει για 1 με 1,5 ώρα. Το κρέας πρέπει να είναι μαλακό και τρυφερό. Προσθέτουμε τα ασκαλώνια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 -30 λεπτά.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ! Πάντα αφαιρώ τα φύλλα δάφνης και το ξυλάκι κανέλας όταν προσθέτω τα ασκαλώνια.
Το σερβίρετε με ρύζι, σπιτικό πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Christina Lervik

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυρόψωμο
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με κανταΐφι