Μοσχάρι Στιφάδο

Υλικά

1,3 κγρ κρέμας μοσχάρι χωρίς κόκαλα και 1 έως 2 ίντσες κοντά πλευρά
2 κουταλιές αλάτι
1/2 φλιτζάνι νερό
4 έως 6 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή ζωμό
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 έως 6 πατάτες ξεφλουδισμένες
Δύο κρεμμύδια τεμαχισμένα σε τέταρτα και στη συνέχεια τεμαχισμένα πολύ λεπτά
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Δύο φύλλα δάφνης ψιλοκομμένα
Δύο κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
Τρεις κουταλιές ντοματοπελτέ
1 Κουτάλι αλάτι
Μαύρο πιπέρι κουταλάκι του γλυκού
Κουρκουμά κουταλιά της σούπας
1 κουταλι Πάπρικα
Κουταλάκι του γλυκού σέλινο
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και ρίχνουμε το νερό στο κρέας
Αφήστε το να καθίσει για μία ώρα για να μαλακώσει και να πάρει γεύση το κρέας
Ξεπλύνετε πολύ καλά πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε

Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε λάδι 1/4 φλιτζανιού μέχρι να είμαι ημιδιαφανή
Προσθέστε τα κρεμμύδια, μαϊντανό, φύλλα δάφνης σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε 4 φλιτζάνια ζωμό.
Ανακατέψτε. Βγάλτε από την φωτιά όταν είναι έτοιμο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρέας και σοτάρετε από όλες τις πλευρές.
Αφού ψηθεί το κρέας, τοποθετήστε το κρέας και τις πατάτες τακτοποιημένα σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με το ζωμό που φτιαξατε.

Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά καλυμμένο  για περίπου δύο έως τρεις ώρες. Μέχρι το κρέας είναι πολύ πολύ τρυφερό.

Εάν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο ζωμό γιατί το νερό μπορεί να εξατμιστεί πάρα πολύ.

Ρύζι

2 φλιτζάνια ρύζι Basmati ωμό
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κρεμμύδι σε κύβους μικρό

Εκτέλεση

Πλύνετε το ρύζι μέχρι να ξεπλυθεί όλο το άμυλο
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα
Προσθέστε μπαχαρικά προσθέστε ρύζι
Ανακατέψτε σε ζωμό αφήστε να βράσει και και μετά να σιγοβράσει και αφήστε το να μαγειρευτεί
μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό


Σερβίρετε με το κρέας στιφάδο

ΠΗΓΗ: Rose Leviev Izmailov

Προηγούμενο άρθροΑφράτα σταφιδόψωμα!
Επόμενο άρθροΈτοιμο σε 15 λεπτά. Εξαφανίζεται σε μια στιγμή και κοστίζει τόσο λίγο !!