Μοσχαράκι “γκούλας” με ψημένο ψωμί

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μπουκιές
1 λευκό κρεμμύδι
μερικές κουταλιές αλεύρι για να αλευρώσουν τα κομμάτια του κρέατος
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
Ένα κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
400 γρ σάλτσα ντομάτας
120 ml κόκκινο κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
2 φύλλα δάφνης
1 φασκόμηλο
1 δεντρολίβανο
1 l Ζωμός κρέατος
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε λίγο ζωμό κρέατος ή χρησιμοποιήστε τον έτοιμο που θα χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε στο γκούλας.
Αλευρώνουμε τις μπουκιές κρέατος, σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε τις αλευρωμένες μπουκιές, ανακατεύουμε τα πάντα με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να ροδίσει λίγο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα περίπου, προσθέτοντας κατά διαστήματα μια κουτάλα ζωμό κρέατος, στο μεταξύ ψηνετε λίγο ψωμί και τις αλατοπιπερώνετε και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μόλις το γκούλας είναι έτοιμο, σερβίρετε το ψωμί

Καλή όρεξη

Giuseppe Nadia Vitale

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας
Επόμενο άρθροΡαγισμένα Μπισκότα λεμονιού 🍋🍋🍋🍋