Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά καροτάκια και πατάτες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά καροτάκια και πατάτες ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Γλυκός και τρυφερός αρακάς με το κρεατάκι απογειώνει τη γεύση

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι από σπάλα
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100-120 ml λάδι
3-4 μέτρια καρότα (δεν είχα καρότα)
300-400 gr τριμμένη ντομάτα από κονσέρβα
450-500 gr αρακάς
1/2 κούπα άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
100 ml κρασί κόκκινο
3 πατάτες

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί λίγο, προσθέτουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, και το γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Όταν απορροφήσει τα υγρά του και αρχίσει να τσιγαρίζεται, σβήνουμε με κρασί ή με νερό.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία σκεπασμένο, προσθέτοντας όποτε χρειάζεται λίγο νεράκι. Για 30′..έπειτα Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά καροτάκια και πατάτες
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον αρακά πατάτες τα καρότα τα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και λίγο νερό. Αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά. Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά καροτάκια και πατάτες
Βήμα 4
Προσθέτουμε την ντομάτα και τον άνηθο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας νεράκι σταδιακά και όποτε χρειάζεται μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κρέας, και να μείνει το φαγητό μας με τη σάλτσα του.
Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά καροτάκια και πατάτες
Βήμα 5
Με παρέα ανθότυρο και κόκκινο κρασί….

Προηγούμενο άρθροΣούπερ σπέσιαλ πίτσα🍕🍕
Επόμενο άρθροΚέικ πορτοκαλιού σε 10 λεπτά….είναι το καλύτερο κέικ όλοι θα ζητήσουν τη συνταγή!