Μοσχαράκι Κοκκινιστό με ρύζι

Μια από τις πιο ωραίες συνταγές με Μοσχαράκι Κοκκινιστό με ρύζι και καλαμπόκι παραδοσιακό με ρύζι αρωματισμένο με κανέλα.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι
1 συσκευασία ρύζι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες σκελίδες
2 καρότα στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 συσκευασία σάλτσας για λαδερά
1 στικ κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Λίγο αλάτι
1 χούφτες καλαμπόκι
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε το μοσχάρι. Όταν γίνει στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όλα μας τα λαχανικά για να τσιγαριστουν. Αφού πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το μοσχάρι μας σε κομματάκια και το ανακατεύουμε για να δέσει. Έπειτα, ρίχνουμε τη σάλτσα μας μαζί με ένα δύο ποτήρια νερό, τα μπαχαρικά μας και το στικ κανέλας. Το αφήνουμε να σιγοβρασει σε μέτρια φωτιά περίπου μία ώρα

Για το ρύζι:
Σε μια άλλη κατσαρόλα, το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και μαζί ρίχνουμε το καλαμπόκι για να βράσουν όλα μαζί.
Όταν γίνει, το στραγγίζουμε βάζουμε λίγο βούτυρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας.
(Ρύζι βάζετε όσο θέλετε)

Καλή απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαράκι με καρότα και πουρε πατάτας

Χρειαζόμαστε

1 κιλό Μοσχαράκι ,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
6 καρότα σε ροδελες,
6 κσ ελαιόλαδο ,
1 ώριμη ντομάτα στον τρίφτη,
2 ποτήρια ζωμό λαχανικών ,
λίγη ρίγανη ,
5 κόκκους μπαχαρι ,
αλάτι και πιπέρι!

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το στεγνό κρέας, αφού το έχουμε πλύνει το κρέας πολύ καλά και το έχουμε στεγνώσει με χαρτί κουζίνας!
Το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι ζωμό, το πιπέρι, το μπαχάρι!

Μόλις παρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα. Το αλάτι και την ρίγανη τα βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο Ζωμό! Σερβιρουμε με πουρέ πατάτας.

Η Συνταγή είναι της Fotini Bahatouri

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα σιροπιαστή
Επόμενο άρθροΜαλακά μπισκοτάκια με βερίκοκο και καρύδα