Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι

Υλικά

1,5 κιλό μοσχάρι χτένι,κομμένο σε μικρά κομμάτια ,πλυμένο και καλά σκουπισμένο σε θερμοκρασία δωματίου.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
2 καρότα τριμμένα .
2-3 μπαστούνια σέλινο ψιλοκομμένα.
100 γραμμάρια λάδι.
250 γραμμάρια κόκκινο κρασί.
1 ζωμό ψυγείου βοδινό διαλυμένο σε 800 γραμμάρια νερό ζεστό.
1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα,
1κούπα χυμό ντομάτας,
1 μεγάλη ντομάτα στον τρίφτη.
αλάτι,πιπέρι,1 δαφνόφυλλο ,λίγη κανέλα.

Για το ρύζι:
1 μεγάλη κούπα ρύζι για πιλάφι,
3 κουταλιές λάδι,
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
3 μεγάλες κούπες ζεστό νερό.

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι να κάψει και ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις πλευρές τους
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τα λαχανικά (κρεμμύδι,καρότο,σέλινο)τα γυρίζουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και προσθέτουμε το κρέας πάλι,τα ξαναγυρίζουμε μερικές φορές και σβύνουμε με το κρασί.

Το αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτουμε το νερό με τον ζωμό ,τις ντομάτες όλες ,αλάτι,πιπέρι,δαφνόφυλλο και την κανέλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Ελέγχουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ζεστό.Όταν δούμε ότι το κρέας μαλάκωσε χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε έτσι ώστε να μείνει με το ζουμάκι του.

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο να κάψει και γυρίζουμε μέσα το ρύζι που πλύναμε και στραγγίσαμε , μέχρι να γυαλίσει ,ρίχνουμε νερό ζεστό 3 κούπες αλάτι ,πιπέρι,και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.
Σερβιρουμε το ρυζι και απο πανω το κοκκινιστο μοσχαρακι με μπολικη σαλτσα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠώς να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά. Τι ισχύει για τις έτοιμες σαλάτες
Επόμενο άρθροΜια ιδέα για τη χρήση μπαγιάτικου ψωμιού.