Σουτζουκάκια!!!!

Αφράτα Τα Σουτζουκάκια της μαμάς με κόκκινη σάλτσα και ρύζι.Υπέροχη συνταγή και εύκολη.Φροντίστε να δοκιμάσετε να το φτιάξετε!

Υλικά

1 κιλο κιμα απο σπαλα,
1 κρεμμυδι τριμμενο,
3 δοντια σκορδο,
1 σφηνακι κοκκινο κρασι,
1 αυγο,
4 φετες ψωμι μουσκεμενο,
αλατι πιπερι
μαιντανος, κυμινο μπαχαρι.

Για την σάλτσα

1 κρεμμυδι
2 δοντια σκορδο
1 σφηνακι κοκκινο κρασι
1 κουπα ντοματα φρεσκια
2 κουταλιες πελτε,
αλατι πιπερι
μια τσιμπια ζαχαρη
λιγη κανελλα

Εκτέλεση

Βάζω όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια τα ζυμώνω καλά και αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τα πλάθουμε μακρόστενα, βουτώντας ενδιάμεσα τα χέρια μας στο κρασί.
Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε για 2-3 λεπτά.
Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα αφήνουμε στην άκρη.

για την σάλτσα

Σωταρω σε ελαιολαδο το κρεμμυδι, με το σκορδο κ σβηνω με ενα σφηνακι κοκκινο κρασι.
Προσθετω την ντοματα φρεσκια, τον πελτε, αλατι πιπερι μια τσιμπια ζαχαρη κ λιγη κανελλα…
Μισο ποτηρι νερο να βρασει κανα 5 λεπτο… κ ριχνω τα σουτζουκακια μεσα να βρασουν κ αυτα μεχρι να χυλωσει η σαλτσα…

Θα σερβίρω με ρύζι με λαχανικά και με πατάτες τηγανιτες για την μικρή μου!!! 

Καλή όρεξη σε ολους!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σουτζουκάκια με Ρυζι

Σουτζουκάκια με ρυζι

Υλικά 

1 κιλό κιμά
8 φρυγανιές τριμμένες
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δυόσμο
κύμινο
λάδι
μισό κρασοπότηρο κρασί

για την σάλτσα:
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο,
2 σκελίδες σκόρδο,
μπαχάρι,
1 βάζο σάλτσα ντομάτας (που την έχω φτιάξει εγώ με ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης), κρασί,
αλάτι πιπέρι,
2 κούπες νερό

για το ρύζι:
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο,
1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,
1 καρότο τριμμένο,
2 κούπες ρύζι,
5 κούπες ζεστό νερό,
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση

για τον κιμά:
Ζυμώνω καλά βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για περίπου 40 λεπτά.

για την σάλτσα:
Σε κατσαρόλα βάζω λάδι, σοτάρω  κρεμμύδι τριμμένο, σκελίδες σκόρδο, μπαχάρι, 1 βάζο σάλτσα ντομάτας που την έχω φτιάξει εγώ με ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης, κρασί, αλάτι πιπέρι, τις κούπες νερό, αφήνω να βράσει και ρίχνω τα σουτζουκάκια.

για το ρύζι:
Σε κατσαρόλα βάζω  βούτυρο να λιώσει, κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,  καρότο τριμμένο να σωταριστουν, τις κούπες ρύζι,  κούπες ζεστό νερό, αλάτι , πιπέρι και αφήνω να βράσει μισοσκεπασμενο. Στο τέλος πριν πιει όλο το νερό κλείνω την εστία και σκεπάζω με υφασμάτινη πετσέτα .

Καλή επιτυχία.

 

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με σάλτσα μουστάρδας
Επόμενο άρθροΧαλβάς Βουτύρου