Μοσχαράκι κοκκινιστό το φούρνο

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κύβους πάχους 7*7εκ.
1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα, κομμένα οριζόντια στη μέση και έπειτα κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
5 φύλλα δάφνης
3 κλ. θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. Worcestershire sauce
2 κύβους ζωμό μοσχάρι
1 ltr χλιαρό νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140°C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σέλερι, τα καρότα, τη δάφνη, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τον πελτέ ντομάτας, Worcestershire sauce και τους κύβους. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το νερό.

Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψι ή σε γάστρα προσθέτουμε το κρέας, κλείνουμε με αλουμινόχαρτο ή το καπακι της γαστρας και το βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι το κρέας να είναι πάρα πολύ μαλακό και η σάλτσα να έχει δέσει.
Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο Λεμονάτο κοτόπουλο της ουρανίας….να γλύφεις τα δαχτυλά σου
Επόμενο άρθροΚουλουράκια χιονούλες για όλες τις περιστάσεις…με γεύση και φίνα υφή, από την μαρμελάδα βερίκοκο και το τυρί κρέμα.