Μοσχαράκι Λεμονάτο με Πατάτες Κατσαρόλας

ΥΛΙΚΑ:

1 1/2 κιλό μοσχαράκι
2 κιλά Πατάτες
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι
6 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκα λεμόνια
2 ποτήρια του κρασιού
ελαιόλαδο (και λίγο παραπάνω θα το δείτε με το μάτι όταν θα μπουν οι πατάτες.)
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί ρετσίνα
Αλάτι.
Ρίγανη.
Θυμάρι.
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι από μύλο (αν δεν έχετε συσκευασία μπαχαρικού σε μύλο ή κανονικό μύλο,χρησιμοποιείστε τα απλά μπουκαλάκια μπαχαρικών). 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε το κρέας μας,πλυμένο,στην κατσαρόλα.Αφήνουμε το κρέας σε πολύ χαμηλή φωτιά,ίσα-ίσα να βγάλει όλα του τα υγρά,μόνο με λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι.
Προσέχουμε να μην μας κολλήσει. Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά του,ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι(από τον τρίφτη),τα ψιλοκομμένα σκόρδα(σε ροδελίτσες με το χέρι),τα μπαχαρικά, και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές.Ρίχνουμε και το κρασάκι και το αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί,  χαμηλώνοντας το μάτι στο ενάμιση. 
Έπειτα ρίχνουμε χλιαρό το νερό μας για να μην σκληρύνει το κρέας ,ώστε να σκεπαστεί το φαγητό μας και σιγοψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ωρα τουλάχιστον.
‘Οταν έχει μαλακώσει το κρέας και κοντεύει να γίνει, ρίχνουμε και τις πατάτες αλατοπιπερωμένες και ριγανισμένες κι αυτές, και συνεχίζουμε με μισόκλειστο καπάκι, ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών,περασμένο από τη σήτα, για να μην έχει κουκούτσια και σάρκα, ελαιόλαδο, προσθέτετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα..
Το φαγητό αυτό είναι ένα κλασσικό ελληνικό φαγητό,από το παλιό Κυριακάτικο Τραπέζι , όπου η Κυριακή σαν τελευταία ημέρα της εβδομάδας ,είχε την “τιμητική της”…! Το φαγητό αυτό το  συνοδεύω πάντα με τη κλασσική μαρουλοσαλάτα ή με σαλάτα λάχανο-καρότο,ελληνική ρετσίνα και κλασσική ελληνική μουστάρδα

ΠΗΓΗ: slourpomageiremata.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΥπερ-αφράτο κέικ με νόστιμο γλάσο σοκολάτας…!
Επόμενο άρθροΚατσικάκι με Ρεβύθια…Ροδίτικη Συνταγή