Μοσχαράκι με λαχανικά στην κατσαρόλα

Υλικά

1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο κρέατος, χτένι ή κόντρα φιλέτο
150γρ ελαιόλαδο
300γρ ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ψιλοκομμένο 1-2 σκελίδες σκόρδου
1 ξυλακι κανέλας
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
1 λίτρο ζεστό νερό
2 μικρά κολοκυθάκια
1 μεσαίες μελιτζάνα
1-2 γλυκές κόκκινες πιπεριές
1 μεσαία πατάτα (ή 2 καρότα)
150γρ φυτικό λάδι για τηγάνισμα των λαχανικών

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρέας σε παρτίδες, μαγειρεύοντας μέχρι να ροδίσει, – περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε το κρέας σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα μαγειρέψτε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει (περίπου 3 λεπτά). Προσθέστε τις ντομάτες, τονντομάτοπελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το σκόρδο και το νερό και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Βάλτε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας, καλύψτε και μαγειρέψτε για περίπου 50 λεπτά ή έως ότου το κρέας μαλακώσει και η σάλτσα πήξει. Εάν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο νερό και μαγειρέψτε λίγο περισσότερο.

Εν τω μεταξύ, σε μια σανίδα κοπής, κόψτε τα λαχανικά σε κύβους μεγέθους δαγκώματος και, σε παρτίδες ξεκινώντας από τις πατάτες, τηγανίστε ελαφρά όλα τα λαχανικά και τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσετε την περίσσεια λαδιού.
Όταν το κρέας έχει σχεδόν μαγειρευτεί, περίπου 50 λεπτά, προσθέστε τα τηγανητά λαχανικά στην κατσαρόλα με το κρέας και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά περισσότερο ή μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ Τσουρέκι: Μια γλυκιά έκπληξη για τους καλεσμένους σας
Επόμενο άρθροΜοσχαρίσιο κότσι με ρεβίθια….λιώνει μέσα στο στόμα