Μοσχαράκι με μανιτάρια και κρασί

Υλικά

1250 γρ. μοσχαράκι κιλότο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στα τέσσερα
2 καρότα σε κομμάτια
300 γρ. μανιτάρια άσπρα κομμένα στη μέση
1 πρέζα αποξηραμένο δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
350 γρ. χυμός ντομάτας
1,5 λίτρο νερό (ή ζωμός βοδινού)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχαράκι σε μεγάλους κύβους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μοσχαράκι ανακατεύοντας για 2΄.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1΄.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε ζεστό το νερό, τον πελτέ και τον χυμό ντομάτας. Αφήνουμε το μοσχαράκι να σιγοβράσει για 1,5 ώρα περίπου.
Ελέγχουμε το κρέας αν έχει βράσει και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό νερό.
Μισή ώρα πριν να ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα καρότα.
Σερβίρουμε με ρύζι καστανό, χωριάτικες χυλοπίτες ή σπιτικό πουρέ πατάτας.

Σημειώση

Προσέχουμε να μην παραβράσουν τα καρότα και διαλυθούν γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του φαγητού. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λευκά μανιτάρια με καφέ μανιτάρια που ταιριάζουν εξαιρετικά με το κόκκινο κρασί.

Προηγούμενο άρθροΠρασοτυρο-κεφτέδες…παιδιά είναι Γλύκισμα
Επόμενο άρθροΣπιτική Πρασόπιτα με Φέτα και Χαλούμι